Haber

Adana yangını kontrol altına alındı

Adana’nın merkez Seyhan ilçesindeki geri dönüşüm tesisinde çıkan ve çevredeki iş yerlerine de sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

Sarıhamzalı Mahallesi Kemal Deniz Geri Dönüşümcüler Sitesi’ndeki bir geri dönüşüm tesisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede kozmetik fabrikası ve diğer iş yerlerine sıçradı.

Haber verilmesi üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık, polis ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yönlendirildi. Çevrede önlem alınmasının ardından gruplar alevlere müdahale etti.

18 iş yeri yangından etkilendi

Bölgeye giden Adana Valisi Süleyman Elban ve İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, gruplardan yangınla ilgili bilgi aldı.

Elban, gazetecilere yangının kısa sürede diğer iş yerlerine de sıçradığını anlatarak, şunları kaydetti:

“Arada kolonya tesisi var. Tesisteki uçucu ve alkol depoları patladığında yangının diğer iş yerlerine yayılması çok hızlı bir şekilde hızlanıyor. Şu anda hem belediyelerimizin itfaiye araçlarıyla, hem de suluklarla yangına müdahale ediliyor. Orman Bölge Müdürlüğümüzün, helikopterlerimizin ve emniyetimize ait 8 TOMA’nın yeni kontrol altına aldıklarını belirterek, “Yangının yan işyerlerine ve diğer yerlere sıçrama ihtimali bir nebze azaldı diyemiyoruz. Müdahaleler yoğun bir şekilde devam ediyor.”

Çevre illerden talep edilen itfaiye ekiplerinin bölgeye gelmeye başladığını kaydeden Elban, “Tek sevindirici olan can ve mal kaybımız yok. Şu anda yangından etkilenen iş yeri sayısı 18. Daha fazla iş yeri ve alanın etkilenmemesi için arkadaşlarımız büyük bir gayretle müdahale etmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

kontrol altında yangın

Yangın itfaiye, İl Emniyet Müdürlüğü Sosyal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ve Orman Bölge Müdürlüğü helikopterinin desteğiyle kontrol altına alındı.

Ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangının çıkış nedeni de araştırılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu