Haber

Ahmet Şık’ın HDP ile ilgili sözleri gündemde

TİP İstanbul milletvekili adayı Ahmet Şık’ın ‘Selahattin’i HDP’den çıkarın, HDP kalmadı’ sözleri tartışma yarattı. Tepkilerden sonra hem Şık hem de TİP özür diledi

TİP İstanbul 2. Bölge Adayı Ahmet Şık’ın partisinin de üyesi olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı’nın çatı partisi olan ve hakkında açılan kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti olarak seçimi kazanan HDP’ye yönelik sözleri , tartışma yarattı.

Şık, HDP hakkında ‘Bak bugün bizi Selahattin (Demirtaş) öldürdü, aynı ittifakta gibiyiz. Selahattin yaptı… Selahattin’i HDP’den çıkarın, ortada HDP yok’sözlerini kullandı.

İstanbul’da seçim kampanyası sırasında sohbet ederken Şık’tan haberi olmadığı anlaşılan ve daha sonra konuşmayı kendisinin yaptığını açıklayan Gökhan Soylu ile yaşanan diyalog şöyle:

Gökhan Soylu:HDP üssünde böyle sert ve mezhepçi biri vardı.

Ahmet Şık: Hala var. Bak bugün bizi Selahattin (Demirtaş) öldürdü, aynı ittifakta gibiyiz. Selahattin’dir… Selahattin’i HDP’den çıkarın, HDP kalmadı.

Gökhan Soylu: Hasip Kaplan, Sırrı Süreyya Önder’e, “Bu partiyi bir Türk yönetmesin” dedi adam. Böyle bir dinamik de var.

Ahmet Şık: Maalesef. Aslında bundan ben de rahatsızım. Bu ülkenin bir Türk faşisti var ve benim bir Kürt faşisti ile işim olmaz. Bu kadar.

İşte o konuşma ?

HDP’li Encü: “Bu yaklaşımı kabul etmiyoruz”

HDP İstanbul Eş Genel Başkanı Ferhat Encü, Ahmet Şık’a tepki gösterdi. Şık’ın videosunu Twitter hesabından paylaşan Encü, ‘Bu tarz ve yaklaşımı kabul etmiyoruz!’ söz konusu.

Ahmet Şık ve TİP özür diledi

Ahmet Şık, tepkilerin ardından sosyal medya hesabından özür diledi. Şık dedi ki:

Konuyu, olayı, şahısları açıklamaya çalışmadan fikrimi, niyetimi ve hislerimi yansıtmayan bu sözler nedeniyle kırdığım tüm HDP’li arkadaşlarımdan ve Kürt halkımdan ve TİP’li yoldaşlarımdan en içten özürlerimi sunuyorum. olay ve bağlamı. Öncelikle 14 Mayıs’a kadar ve sonrasına kadar benim tek çabam barış ve kardeşlik arzumuzu zedelememek, ittifakımızın içinde yeşeren umutları gölgelememek olacaktır.’

TİP de bir açıklama yaparak Şık’ın sözleri için özür diledi. TİP’in sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle:

‘Ahmet Şık’ın bugün kamuoyuna yansıyan sözleri partimizin görüşlerini yansıtmadığı gibi, milletvekilimizin bugüne kadarki gayret kimliği açısından da talihsiz ve kasıtsız sözler içermektedir. Bu nedenle başta HDP’li arkadaşlarımız olmak üzere müttefik güçlerimizden, Kürt halkından, sol kamuoyundan ve tüm vatandaşlarımızdan özür dileriz.’

doganhisarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu