Haber

CHP Milletvekili Aşkın Genç, TÜİK’in Enflasyon Verilerini Eleştirdi

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TÜİK’in bugün açıkladığı enflasyon bilgisini eleştirdi. Genç, “TÜİK verdiği talimatlarla enflasyonu halkın yaşadığı yüksek maliyetten uzak, düşük göstermeye devam ediyor. Ücretlilerin satın alma gücü her geçen gün düşerken üreticiler piyasayı bekliyor.” Gerçek verileri açıklamadığınız ve ekonomiye güven oluşturmadığınız sürece masalardaki yangını söndüremezsiniz.”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün Ocak ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre; TÜFE değişimi 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 6,70, bir önceki yılın Aralık ayına göre ise yüzde 6,70 arttı. Yıllık bazda TÜFE artışı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 64,86, 12 aylık ortalamalara göre ise yüzde 54,72 oldu.

ENAG’ın verilerine göre Tüketici Fiyatları Endeksi (E-TÜFE) Ocak ayında yüzde 9,38 arttı. Son 12 ayda enflasyondaki artış yüzde 129,11 oldu.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, X hesabından yaptığı paylaşımda TÜİK’in açıkladığı verileri eleştirdi. Genç’in açıklaması şöyle:

“TÜİK aylık enflasyonu yüzde 6,70, yıllık enflasyonu ise yüzde 64,86 olarak açıklarken, ENAG aylık enflasyonu yüzde 9,38, yıllık enflasyonu ise yüzde 129,1 olarak açıkladı. TÜİK bir kez daha halkın yaşadığı yüksek yaşam maliyetinden çok uzakta. verdiği talimatlarla enflasyonu düşük tutuyor. “Ücretlilerin satın alma gücü her geçen gün düşerken, üreticiler piyasanın dengelenmesini bekliyor. Gerçek bilgiyi açıklamadığınız ve ekonomiye güven oluşturmadığınız sürece masalardaki yangını söndüremezsiniz.”

haberbayrakli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu