Teknoloji

Donald Trump Yakında Twitter’a Dönebilir

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter hesabı, 2021’in başlarında Capitol baskınından sonra kalıcı olarak askıya alındı. Birçok platformdan yasaklanan Trump, daha sonra kendi sosyal medya platformunu kurdu. Twitter benzeri bu platforma ‘Truth Social’ adı verildi.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından Trump’ın hesabı geri açıldı . Ancak ünlü iş adamı ve siyasetçi şu anda platforma geri dönmedi. Şimdi bu bahisle ilgili bazı gelişmeler oldu.

Trump, Truth Social’dan ayrılıp Twitter’a dönebilir

Edinilen bilgilere göre Trump’ın sıfırdan başlamasına yardımcı olduğu Truth Social ile bir ilişkisi var. anlaşma var. Bu da iş insanlarının tüm paylaşımlarını önce Truth Social üzerinden yapmalarını, aynı paylaşımı başka bir platformda paylaşmak için ise altı saat beklemelerini zorunlu kılıyor.

Rolling Stone tarafından hisseye yakın iki kişiden alıntı yapılan bir haber, Trump’ın anlaşmayı uzatmak istemediğini ve Twitter’a dönmeyi planladığını gösteriyor. NBC tarafından geçen hafta yayınlanan bir başka haberde, Trump’ın ekibinin Facebook’un ana şirketi Meta’dan hesabını geri yüklemesini talep ettiği aktarılmıştı.

Her iki rapor da eski ABD liderinin tanınan platformlara geri dönmek istediğini ortaya koydu. Trump’ın Twitter hesabının artık açık olduğunu tekrar edeyim. Ancak hesaptaki son tweet 8 Ocak 2021 tarihinde atıldı.

Trump’ın Truth Social ile uzlaşması Haziran ayda bitecek. Twitter ve Facebook’a dönmek istemesinin ana nedeni 2024’tür. yeniden seçilmek için koşmak Bu isteğinden dolayı daha çok kişiye ulaşmak istiyor olabilir. Truth Social ise Trump’ın varlığı nedeniyle hala hayatta kalıyor. Bu da rastgele bir ayrılma durumunda platformun çökebileceğini ortaya koyuyor.

habergokcebey.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu