Haber

Erdoğan’dan uzay misyonuna mesaj: Tarihi bir ana tanıklık ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AX-3 misyonunda görev alarak tarih yazan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna ilişkin video mesaj yayınladı. Tarihi bir ana tanık olunduğunu belirten Erdoğan, yeni bir başlangıcın yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuyla Milli Uzay Programı’nın hedeflerinden birine ulaştıklarını söyledi.

“YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video mesajında ​​şu ifadeleri kullandı:

“Aziz milletim. Her zaman tarihi bir ana hep birlikte şahitlik ediyoruz. Ortak gururumuzun zirveye çıktığı zamanlardan birini yaşıyoruz. İnsanlı uzay misyonuyla Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı olan Türk Asrına adım atıyoruz. Bilim tarihine eşsiz katkılar sağlamış bir medeniyetin mirasçıları olarak tarihte taşıdığımız misyonu yeniden gerçekleştirmek açısından çok değerli ve yeni bir başlangıç ​​yapıyoruz. Ufuklara gözlerindeki ışıltıyla bakan gençlerimize, hayalleri dünyaya sığmayan çocuklarımıza ilham olmak amacıyla ilk kez uzaya vatandaş gönderiyoruz.

Yıllarca jet pilotu olarak Türk Hava Kuvvetlerimize kahramanca hizmet eden Alper Gezeravcı, uzun hazırlık ve eğitimlerin ardından bugün Uluslararası Uzay İstasyonu’na yolculuğa çıkıyor. Böylece 2021 yılında dünyaya duyurduğumuz Milli Uzay Programımızın hedeflerinden birini gerçeğe dönüştürüyoruz.

“13 DENEY YAPILACAK”

Uluslararası Uzay İstasyonunda 14 gün sürecek Türk Uzay Bilimleri misyonu kapsamında bilim insanlarımızın hazırladığı 13 deney gerçekleştirilecek. Astronomi, tıp, genetik ve cihaz bilimi gibi alanlarda bilimsel çalışmalar gerçekleştirilecek. Bu çalışmaların ülkemize ve bilim insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Allah şansımızı daim eylesin. Güvende kal.”

akorenhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu