Haber

İMAŞ deprem bölgesi için Kızılay’a minibüs bağışladı

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAŞ), 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Kahramanmaraş merkezli Hatay’da kullanılmak üzere Türk Kızılayı’na bir minibüs bağışladı.

Türk Kızılayı İstanbul Şehir Merkezinde düzenlenen törene katılan İMAŞ Lideri Hayrettin Ertemel, Kırıkhan ilçesinde kullanılacak minibüsün anahtarını Türk Kızılayı Fatih Şube Başkanı Mustafa Türk’e teslim etti.

Ertemel, burada yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı ve AFAD’ın afetin ilk gününden itibaren çok önemli çalışmalara imza attığını kaydetti.

Otomobil bayileri olarak İstanbul’da Kızılay ve AFAD’a her türlü takviyeyi sağlamak için çalıştıklarını belirten Ertemel, “Kızılay Fatih Şubesi’nin bizden araç talebi oldu. Hemen teşkilatımızla konuyu gündemimize aldık. dernek yöneticilerimiz ve İstanbul’daki otomobil bayii meslektaşlarımız bugün inşallah hem derneğimiz hem de biz hibe yoluyla şirketimizin kalıcı olarak kalması için bir araç sağlayacağız.” söz konusu.

Türk Kızılayı Fatih Şube Başkanı Mustafa Türk, bu zor dönemde yapılan bağışlar için Ertemel ve dernek üyelerine teşekkür etti.

Depremin olduğu ilk gün mobil araçlar, minibüsler ve ticari araçlarla kendilerine verilen bölge olan Kırıkhan’a nakledildiklerini ve başlangıçta 2 bin 500 kişiye yemek dağıtmaya başladıklarını kaydeden Türk, şunları kaydetti: seyyar aşevini tarla aşevine çevirdi.

Eksiklikler nedeniyle bağışçılardan araç talep ettiklerini anlatan Türk, şöyle devam etti:

“Hayrettin (Ertemel) Bey’den de bir ricamız oldu. Oradaki faaliyetlerimizi liderimize arz ettim. İstanbul’daki bağışçılarımız bizi arayarak yardımlarını bölgeye ulaştırmamızı istiyorlar. Dolayısıyla başkanımız da olaya farklı bir açıdan baktı. “Kızılay 155 yıllık çınar ağacımızdır, iki ay değil, hep yanınızda kalacak ve her zaman hizmet edecek bir ağacız.” Size bir araç verelim.’ dedi. Çok şükür bizi hayata döndürdü.”

Konuşmaların ardından Türk, Hayrettin Ertemel’e plaket takdim etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu