Haber

İngiltere’de bazı marketler sebze ve meyve satışını kısıtladı

İngiltere’deki büyük market zincirleri Asda ve Morrisons, Kuzey Afrika ve İspanya’dan taze meyve ve sebze teminindeki zorluklar nedeniyle bazı eserlerin satışını kısıtladı.

MÜŞTERİ BAŞINA 3 ADET

Asda, domates, biber ve marul gibi ürünlerin satışlarının müşteri başına 3 adetle sona erdiğini belirtirken, Morrisons salı günü prestij mağazalarında salatalık ve birkaç eser satış limitinin müşteri başına 2 adet olacağını açıkladı.

Ülkenin diğer büyük süpermarket zincirleri Tesco, Sainsbury’s, Lidl, Aldi, Waitrose ve Marks & Spencer da istisna değil.

BOŞ RAFLAR DİKKAT ÇEKİYOR

Son günlerde müşterilerin bazı eserleri bulmakta zorlandıkları belirtilirken, sosyal medyada boş market raflarına ait fotoğraflar sıklıkla paylaşılıyor.

İrlanda’yı da etkileyen arz sorunlarının başlıca nedeni, İspanya ve Kuzey Afrika’yı vuran, hasadı etkileyen sel, kar ve dolu gibi şiddetli hava koşullarından kaynaklanıyor.

İspanya’nın güneyinde mevsim normallerinin altında soğuk bir dönem yaşanıyor. Fas’ta sel baskınlarından hasat etkilenirken, fırtına nedeniyle seferlerde güçlükler yaşandı.

Öte yandan İngiltere ve Hollanda’da çiftçiler, yüksek elektrik fiyatları nedeniyle kışlık mahsul yetiştirmek için sera kullanımını azalttı.

Toptan satış firması Oliver Kay’dan Paul Smith, İngiltere ve Avrupa’daki çiftçilerin son birkaç aydır şiddetli hava koşullarıyla mücadele ettiğini söyledi.

Geçen yıl Haziran, rekor seviyelere ulaşan ve 40 santigrat derece civarında seyreden sıcaklıklarla Britanya tarihindeki en sıcak dördüncü yazına tanık oldu. Aralık ayı itibariyle soğuk hava etkili olmuş, sert ve uzun süreli don olayları yaşanmıştır.

İngiltere’nin en büyük taze ürün şirketlerinden biri olan Nationwide Produce’in genel müdürü Tim O’Malley, bunun yerel mahsul için büyük sorunlara yol açtığı konusunda müşterileri uyardı.

O’Malley, yerli havuç, lahana ve karnabahar üretiminin mevsim koşullarından oldukça etkilendiğini söyledi.

KAYNAK: BBC İNGİLİZCE

karsiyaka-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu