Ekonomi

Jensen Huang: Nvidia’yı Yapay Zeka ile Güçlendirilmiş Bir Geleceğe Doğru Yönlendirmek

Nvidia Corporation’ın İcra Kurulu Başkanı Jensen Huang, şirketinin yapay zeka alanında oynadığı önemli rolü tartışmak üzere CBS televizyon programı “60 Minutes “e katıldı.

Nvidia Corporation’ın piyasa değeri, yapay zeka yeteneklerini mümkün kılan grafik işlem birimlerine yönelik yüksek talebin etkisiyle sekiz ay içinde 2 trilyon dolara yükseldi.

Geçtiğimiz ay düzenlenen yıllık Nvidia konferansında Huang, bugüne kadarki en güçlü olduğunu iddia ettiği “Blackwell” adlı yeni bir grafik işlem birimini tanıttı.

Huang, “60 Minutes” programının teknoloji tarihinde bir dönüm noktası olan ilk iPhone’un tanıtımıyla karşılaştırdığı bu etkinlikte, yapay zekanın hakim olduğu bir gelecek hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

Huang, ilaç araştırmaları ve çevre çalışmaları gibi sektörleri ilerletme potansiyeline sahip olan yapay zekanın dönüştürücü gücünü tartıştı.

Nvidia, gelişmiş grafik işleme birimleriyle yapay zeka alanını dönüştürdü. Bu birimler, sırayla çalışan geleneksel işlemcilerin aksine aynı anda çok sayıda hesaplama yapabiliyor. Nvidia’nın yapay zeka sistemleri, büyük miktarda veriyi hızla işlemek için bu grafik işlem birimlerine güveniyor.

“Bu birimler saniyede katrilyonlarca hesaplama yapıyor; rakamlar inanılmaz derecede büyük” diyen Huang, yapay zekanın daha geniş çaplı etkisini de değerlendirdi. “Çalışanlar işletmeler için çalışıyor. Bu işletmeler daha verimli hale geldiklerinde kârları da artar. Benim deneyimlerime göre, bir şirketin kârı arttığında, daha fazla kişiyi istihdam etme eğiliminde oluyorlar.”

Huang, otomasyon ve yapay zeka nedeniyle bazı rollerin gereksiz hale gelebileceğini kabul etti. Bununla birlikte, işletmelerin verimliliklerini ve karlılıklarını artırma fırsatına sahip olduğunu ve bunun da yeni işlerin yaratılmasına yol açabileceğini vurguladı.

Huang, “60 Minutes” muhabiri Bill Whitaker’a yaptığı açıklamada, “Başka bir şekilde ifade etmek gerekirse, makinelerin anlayamayacağı durumlar olduğu için karar verme sürecinde insan muhakemesini korumanın önemli olduğu kanısındayım” dedi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Huang, yapay zekanın kalkınmaya ve zenginliğe katkıda bulunduğu bir gelecek öngörüyor ve makinelerin insan hayatını kontrol etmeye değil, daha iyi hale getirmeye hizmet edeceğinin altını çiziyor.

Programın anlatıcısı, “Sadece onun haklı olduğunu umabiliriz,” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu belge yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

haberaskale.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu