Haber

‘Karadeniz dalgalanıyordu’ şarkısı Cumhurbaşkanı Erdoğan için uyarlandı

Partilerin 2023 seçimleri için çalışmaları devam ederken bir yandan da irdeleniyor ve seçim müziğine sık sık temas ediliyor. Hazırlanan seçim müziğinin seçmen üzerindeki etkisini bilen siyasetçiler de bu konuyu çok önemsiyorlar.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Yıllardır her miting ve etkinlikte çalınan, Cumhurbaşkanı Erdoğan için yazılan Dombra’nın ardından yeni şarkı partililerin beğenisine sunuldu. Özellikle Azerbaycan-Ermenistan savaşı sırasında çok konuşulan ‘Sakat Karadeniz’ şarkısı bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’a uyarlandı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, müzik eşliğinde hazırlanan klibi sosyal medya hesabından paylaştı. Kabaktepe, “Bu şarkı milletin lider sevdasının adıdır. 2023 yolunda biriz” sözlerini yazdı.

“SENİ UNUTAMIYORUZ”

Şarkının sözlerinde şu sözler yer aldı: “Biz çok yollardan geçmedik mi gönül bir olmadık mı? Yedi düve şahit oldu mu kolaylaştırmadık mı? Sende aşkı gördük, büyüdük.” biz senin izinden ay yıldızını bile bile yürüdük senin izinden yürüdük ki bu söz özümüz olsun sen varsan ümidimiz var senden vazgeçmeyeceğiz…”

HİKAYESİ SÖZLER KADAR GÜÇLÜ

Çırpırdırdın Karadeniz şiiri 15 Kasım 1914’te Azerbaycan’ın milli şairi Ahmed Cevad tarafından yazılmıştır. Şiir ünlü Azerbaycan bestecisi ve aydın Üzeyir Hacıbeyli tarafından bestelenmiştir. 1937’de Sovyet lideri Stalin tarafından “Türk casusluğu ve Türklere yardım” suçlamasıyla kurşuna dizilen Cevad’ın bu şiiri, Türk topraklarında milli duyguları uyandıran bir eser olarak biliniyor. Azerbaycan’ın 2 yıl önce Ermenistan’ın işgal ettiği toprakları geri almak için başlattığı savaşta şarkı yeniden gündeme geldi.

KARADENİZ SÖZCÜKLERİ

Kara Deniz

türk bayrağına bakmak

Ah keşke ölmeden önce görebilseydim

Eğer senin toprağına düşebilseydim

Kolundaki iplikleri sallarsam

Eğer yoluna inciler dizersem

Fırtınalar dursun

Türk bayrağına yol verin

Kafkasya’yı geçeceğiz

Türklüğe izzet katacağız.

türkiyenin büyük bayrağı

Turan’ı asacağız.

azerbaycan bayrağı

Karabağ’da asacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu