Haber

Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Nuşirevan Elçi: Kürt sorununu CHP çözecek

CHP Genel Lideri Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Nuşirevan Elçi, “CHP’nin Kürt sorununu çözeceğine inancım tamdır. Türkiye, tüm etnik kimliklere eşit davranan ve adalet işleyen bir sistemle yönetilmelidir.”

Independent Türkçe’den Abdulhakim Günaydın’a konuşan Nuşirevan Elçi, “CHP’nin bölgede beklentilerin üzerinde oy alacağını tahmin ediyorum” dedi.

Kürt hassasiyeti olan bir aileden geliyorsunuz, sizce CHP Kürt sorununu çözebilir mi?

Kürt sorununun ve ülkedeki birçok köklü sorunun tek bir partinin çabasıyla çözülemeyeceğini düşünüyorum. Öncelikle ülkede hoşgörü kültürü yeniden geliştirilmelidir. CHP’nin 6’lı masada uzlaşmacı tavrındaki ısrarı ve sorunları birlikte çözme çabası bana umut veriyor. Eşitlikçi, tam demokrasi ve adil bir anayasa çerçevesinde ülkede çözülemeyecek sorun yoktur diye düşünüyorum. Evet, Kürt kimliğine önem veren bir aileden geliyorum. Parti içindeki çalışmalarımda elbette bu kimlik aktif olacak ama ben aynı zamanda hukukçuyum. CHP ve ekiplerinde son dönemde bir değişim oldu ve sorunları analiz etme konusunda kararlı olduklarını görüyorum. CHP’nin Kürt sorununu çözeceğine inancım tamdır. Türkiye, tüm farklı etnik kimliklere eşit davranan ve adaleti işleyen bir sistemle yönetilmelidir.

Doğu Masası’nı veya Kürt Masası’nı kuran CHP’nin bölgede oylarını artırdığını düşünüyor musunuz?

Takdir edersiniz ki bir süre öncesine kadar Kürt bölgelerinde CHP’nin oyu yok denecek kadar azdı. Sayın Cumhurbaşkanımız birçok konuşmasında özeleştiri yaparak bu konudaki çalışmalara başlamıştır. Benimle yapılan görüşme de bu çalışmalar çerçevesinde değerlendirilmelidir. Son 1-2 yılda CHP’nin bölge, konut, sokak sokak olmak üzere ülke çapında dolaşarak çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladığını düşünüyorum. Elbette daha gidecek çok yolumuz var ama CHP’nin bölgede beklentilerin üzerinde oy alacağını tahmin ediyorum. (KAYNAK)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu