Haber

Muhtar’ın Attığı Yorgun Kurşunla Yaralanan Kadın Hayatını Kaybetti

BURSA’da 8 yaşındaki kızıyla birlikte yolda yürürken kafasına isabet eden kurşunla yaralanan ve 11 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Zekiye Demiralay’ın (47) ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı. Gözaltına alınan zanlı muhtar Ali Özkan (61) hakkında, ruhsatlı tabancasını “Ne olursa olsun” düşüncesiyle havaya 15 el ateş ederek ölümüne neden olduğu ve bunun kamu görevi olduğuna dikkat çekilerek “muhtemel kasten öldürme” ve “korku, endişe veya paniğe yol açacak şekilde ateş etmek” suçlarından müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Olay, 22 Nisan tarihinde Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi Erguvan Caddesi’nde meydana geldi. Zekiye Demiralay, bayram ziyaretinden evine yürüyerek dönerken kızıyla birlikte yere yığıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Bursa Uludağ Üniversite Hastanesine kaldırılan Demiralay’ın omzuna kurşun isabet ettiği ve iç organlarına zarar verdiği belirlendi. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Demiralay, olaydan 11 gün sonra 3 Mayıs’ta verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

ÖZEL EKİP KURULDU İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, tabancayı ateşleyen kişinin yakalanması için özel ekip kurdu. Ekipler, olay yeri çevresinde bulunan 500 adet güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi. Zekiye Demiralay’ın olay anında eski eşiyle telefonda konuştuğu, sesin kesildiği ve atış saati belirlendi. 2 KM UZAKTAN ATEŞLENEN KURŞUNLA VURULDU. Silahla ateş açan zanlının İstanbul’dan yeğeninin düğünü için Bursa’ya gelen ve Sultançiftlik Mahallesi muhtarı olduğu öğrenilen Ali Özkan olduğu belirlendi. Özkan gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edilen Ali Özkan’ın ifadesinde, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tabancamla birkaç el ateş ettim. 23 Mayıs 2023 günü saat 01:00 sıralarında polis geldi ve bir kadın kişinin tabancayla yaralandığını söyledi. rahmetliyi tanımıyorum Nasıl ve ne şekilde yaralandığını bilmiyorum. Silahla ateş ettiğim alan boş bir yerdi. Düğün heyecanından kovuldum. Olaydan pişmanım.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma 3 ayda tamamlanırken, Cumhuriyet savcısı iddianamesinde zanlının ruhsatlı silah sahibi ve muhtar olduğuna dikkat çekti. İddianamede, şüphelinin, kamu görevi vasfı şefi, gerçekleştirmiş olduğu düğün tertibinde tabanca ile ateşe verme hareketlerinin sonuçlarını öngördüğü ve kabul edildiği, buna karşı, ‘Ne olursa olsun’ kanıyla ruhsatlı silah ile yaklaşık 15 kere yetkisini alıp, maktul Zekiye Demiralay’ın vefatına neden olduğu ek, ‘olası kısıtlamaya götürme’ ve ‘korku, rahatsız veya panik yaratılabilecek ateşe verme’ kabahatlerinden müebbet mahpus mahpuslayla ilan edilmesi. İddianame Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, Ali Özkan ekim ayında hakim karşısına çıkacak.

viransehir-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu