Haber

Ömer Çelik: Bu seçim siyasi hayatımızın en kritik tercihi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bugüne kadar her türlü vesayetle uğraştıklarını savunarak, “Şimdi bunlar bir siyasi kompozisyon çerçevesinde, bir siyasi denklem çerçevesinde karşımıza çıkıyor. Onun için bu seçim siyasi hayatımızın en kritik seçimidir. Sadece adaylarımız değil, tüm adaylarımız ve tüm arkadaşlarımız bu mücadeleyi birlikte vermelidir” dedi.

AK Parti 28. Dönem Adana Aday Tanıtım Toplantısı Yüreğir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Adana 1’inci milletvekili adayı Ömer Çelik’in yanı sıra mevcut milletvekilleri, belediye başkanları, İl Başkanı Mehmet Ay, milletvekili adayları ve parti yöneticileri katıldı.

‘BİZE VERİLMEK İSTENEN ANILARI KAĞIDA DÖNDÜRDÜ’

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mehmet Ay, 14 Mayıs seçimlerinin önemini vurguladı. Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye birçok siyasi tuzak kurulduğunu ve tüm tuzakları bozduklarını iddia etti. Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki tüm hükümetlere muhtıra verildiğini belirten Çelik, “Bize verilmek istenen muhtıraları birer kağıt haline getirdik. Tüm hükümetler bu muhtıraya karşı selam verdi. Sadece hükümetimiz, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 27 Nisan gecesi muhtıra çıkarılmaya çalışıldığında Türkiye’de ilk defa tarih yazdı ve ‘Muhtırayı kabul etmiyorum, Türkiye’ye iade ediyorum’ dedi. tam olarak sen’ O dönemde muhtıra olarak verilmek istenen şey, bu iradeye karşı bir kağıt parçasına dönüştü.”

‘KARA PROPAGANDA DEVAM EDİYOR’

15 Temmuz darbe girişimi ve siyasi gündeme değinen Çelik, “Şimdi aynı propaganda, kara propaganda merkezlerinin faaliyetleri devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanımızın yanına geldi, kendisine sık sık ‘diktatör’ diyor. Bir diktatör. Halkından korkan kişiye denir.Diktatör halkını görünce der.Tankın,topun,tüfeğin arkasına saklanana saklanan denir.Oysa Cumhurbaşkanımız tankın,topun,topun üzerinden geçti. Üzülmeyin, Cumhurbaşkanımız Mavi Vatan’dan taviz verse, terörle mücadelede onların itirazlarına kulak verseydi, Azerbaycanlı kardeşlerimiz Karabağ Savaşı’na destek verirdi, Erdoğan vermeseydi. vasiyetini verseydi, Akdeniz’deki hak ve menfaatlerimizi koruma iradesini ortaya koymasaydı, bugün ona ‘diktatör’ diyenler ona ‘büyük demokrat’ diyeceklerdi. ‘Erdoğan kazanırsa Türkiye bağımsız ve bağımsız olacak’ diyor. Kılıçdaroğlu kazanırsa Batı ile daha uyumlu bir dış politika çizgisi ortaya koyacaktır.

‘KONU AÇIK VE AÇIK’

6’lı tabloyu ve muhalefet partilerini eleştiren Çelik, şunları söyledi:

“Şimdi resmi görselleştirelim. Kılıçdaroğlu’nun adaylığının 6, 7 ve 8’inci masada açıklanmasından bu yana nasıl açıklamalar yapıldı? Önce ortaklarından biri, “Bu masa kumar masasıdır, noter masasıdır, biz bu masada yer almıyoruz” dedi. Ertesi gün gidip kumar masası ya da noter masası adını verdiği masada yerini aldı. Yine ‘Bu masada şahsi hırslar Türkiye’nin çıkarlarının önüne geçti’ denildi. Peki, bir gün sonra kumar ya da noter masası dediğiniz pazarlık masasına oturmanıza ne sebep oldu, ya da ilgili aday kendi bireysel hırslarını Türkiye’nin çıkarlarının önüne koyduysa, buna sizi razı eden nedir? Sorun açık. Sorun açık. Siyasi hayatımız boyunca her türlü vesayetle uğraştık. Türkiye’yi büyük davasından geri bırakmak isteyen tüm bu şer şebekeleriyle uğraştık. Şimdi bunlar bir siyasi kompozisyon çerçevesinde, bir siyasi denklem çerçevesinde karşımıza çıkıyor. Onun için bu seçim siyasi hayatımızın en kritik seçimidir. Sadece adaylarımız değil, tüm adaylarımız ve tüm arkadaşlarımız hep birlikte bu çabayı göstermelidir.”

Çelik konuşmasının ardından adayları tanıttı. (HABER MERKEZİ)

askalehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu