Haber

Ordu Büyükşehir Belediyesi Gölköy’de altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamladı

Ordu Büyükşehir Belediyesi sağlıklı altyapı ve üstyapı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yol ve su yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, son 4,5 yılda Gölköy’ün kıymetli sorunlarını analiz etti.

Kesintisiz ve saf içme suyu

Çalışma grupları, Karadeniz Bölgesi’nin güçlü arazi kurallarına rağmen Gölköy ilçesinde yaklaşık 43 bin 979 metrelik içme suyu limiti için çalışma gerçekleştirdi. Ayrıca 8 bin 965 metre kanalizasyon hattı çalışması hayata geçirildi.

Vatandaşların temiz suya erişimini sağlamak için aralıksız çalışan Ordu Büyükşehir Belediyesi, 4 adet içme suyu deposu ve 3 adet su alma yapısı inşa etti.

Olası kuraklık ve içme suyu sıkıntılarına karşı ilçenin farklı yerlerinde 5 adet gölet üzerinde çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi, yeni su kaynakları için 1 adet sondaj çalışması gerçekleştirdi. Suya ulaşan ekipler, içme suyu deposu aracılığıyla suyun içme suyu şebekesine aktarılması işlemini tamamladı.

Mahalle ve kümes yolları asfalt ve beton yollarla buluştu

Öte yandan dağınık yerleşimlerin görüldüğü Gölköy ilçesinde de değerli yol çalışmaları gerçekleştirildi. İlçede yapılan ulaşım yatırımlarının ardından birçok mahalle ve kümes yolu asfalt ve betonla buluştu.

Bu kapsamda Gölköy’de 4,5 yılda 71 kilometre sıcak asfalt, özellikle emülsiyon (yüzey asfalt) kaplama ve beton yol çalışmaları yapılırken, 25 kilometrelik yeni yol açma ve yol genişletme çalışması da gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi bu süreçte 1.853 metre yağmur suyu limiti, 6 bin 600 metreküp taş duvar işi ve 283 kilometre hendek kaldırımı yapılarak hizmete açıldı. – ORDU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu