Haber

TOKİ Mağdurları Çorum’da Harekete Geçti: “Biz Ölünce Ev Verecek misiniz”

ERKAN KARACA

Çorum 2017 yılında Slimkent bölgesinde emekliler için üretilmeye başlanan TOKİ konutlarının teslim edilmemesine hak sahipleri tepki gösterdi. Yararlanıcılardan Mahmut Boztepe, “40 yıldır kiralık evde oturuyorum. 40 yıl sonra Allah bize ev vermiş. 4 yıldır bunu bekliyoruz. Nazife Özdemir“Öldüğümüzde bize evler verecek mi?”

Çorum 2017 yılında Slimkent bölgesinde emeklilere yönelik yaklaşık 750 TOKİ konutunun inşaatına başlandı. Beş yıl sonra hala evlerine kavuşamayan hak sahipleri bölgede toplanarak yeniden harekete geçti.

“SÜREKLİ KALIYORLAR, BİZ ARTIK YORULDUK”

İkinci tür kuranın TOKİ konutlarından çekildiğini belirten Zuhal Çırak, şunları söyledi:

“İkinci nesil Kuruçay TOKİ evlerinde hakkım var dediler. 2+1 olarak tescillendim. 25 buçuk milyar dolar yatırım yaptım. 4 yıldır bitmedi ve papaz oldum” sahibim Şimdi sobalı evde oturuyorum kışın kızıma gidiyorum yazın gidiyorum Osmancık ta müteahhitler kaçıyor devlet müteahhitleri iyi özel müteahhitlerle çalışmıyoruz. Biz devletin bulduğu bir müteahhitle çalışıyoruz.Bu müteahhit korkunçsa diğer müteahhite bir şeyler yapın.Biz çok mağduruz.Lütfen tarih vermeyin.Saat kaç diyoruz ama hangi kış?Can evladım, Ev sahibimle ben de mağdurum.Benim gibi yüzbinlercemiz paramızı verdik.İlerleme yok hep aynı duruma geliyoruz.Yeter artık ama lütfen.20 Nisan’da olcak denildi. .Aslında geçen sene 28 Ağustostu TOKİ erteleyebilirdi anlaştık tamam bir kere Nisan yok dediler Temmuz yok dediler. Şimdi her zaman değil diyorlar ama şimdi kış diyorlar evladım ama hangi kış? Yusuf Ahlatcı’nın telefon görüşmesini sadece bizzat duydum. Bizimle hiçbir ilgisi yok. Bu müteahhitlerle ilgili bir sorun, ancak kışa taşınacaklar. Çevre Bakanı konuştu. Ama ne zaman? Eylül, Ekim veya Kasım ne zaman? Ocaklı bir evde oturuyorum, kızımla Bursa’ya gideceğim. Yorulduk, yorulduk. TOKİ’ye gelin, fotoğraf çekin ve gidin. Herhangi bir biçimde hassas değillerdir. Bakanlar, milletvekilleri, Çorum AKP milletvekillerimizin bizimle işi yok. Kimin hakkında? Sen hükümetsin. Bu sorunu çözeceksin.”

“EVİMİZİN İSTEDİĞİMİZ ZAMAN TESLİM EDİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Evlerinin bir an önce teslim edilmesini isteyen Davut Yüksel, şöyle konuştu:

“Kuruçay Köyü’nde oturuyorum. Bana da ikinci cinste göründü. Evlerimizin bir an önce teslim edilmesini istiyoruz. Neden diye sorarsanız benim de kiralık çocuğum var. Köyde yaşıyorum ama ben Burada kalacak borçlarımızı da ödeyelim taksitlerimiz uzuyor ne kadar ödeyeceğiz bilmiyoruz burada hem devletin hem vatandaşın kaybı var burada devlet kendini düşünsün istiyoruz Vatandaş da burayı bitirip bize teslim etsin” dedi.

TOKİ konutlarının oğluna nikah yapılması için yazıldığını söyleyen Mehmet Reşat Karakaş, “Oğlum Tarık Karakaş adına toplu konutlara girdik. Bekardı, nikah yapacaktı. Yapamadık. Şu anda bir düğün var. Şimdi kiraya vereceğiz. Bir an önce buranın bitip kendi evlerine gitmelerini istiyoruz. 1, “Konut olmadığı için düğünü 5 yıl erteledik. kira yüksektir. Onu bekledik. Son gün 4 Eylül’dü. Çocuklar ya bizim evimizde kalacaklar ya da kayınpederlerinin evinde kalacaklar. Böyle bir şey hayatlarını devam ettirecek” dedi.

“ÖLDÜĞÜMÜZDE EV Mİ VERİYORSUNUZ”

Mahmut Boztepe isimli vatandaş, “40 yıldır kiralık evde oturuyorum. 40 yıl sonra Allah bize ev vermiş. 4 yıldır bunu bekliyoruz. Yetkililer, ilimiz valisi gelsin” dedi. Belediye başkanımız bize yardım etsin ve bir an önce bu konutları bize teslim etsin” dedi.

Ameliyat olduğunu ve kızının yanında kaldığını söyleyen Nazife Özdemir, şunları söyledi:

“6 yıldır bekliyoruz. 6 yıldır ev aldık, borcunu ödedik şimdiye kadar değil mi? Yazık değil mi? Evlerimizi bir an önce istiyoruz. 6 yıldır bu işi neden yapmadı ben devlete güvendim ama 6 yıldır bekliyorum yazık değil mi bu ay veririz diyorlar vermiyorlar yusuf ahlatcı “Emeklinin evini 7. ayda mutlaka vereceğim” dedi, neden vermiyor, neden sözünü tutmuyor, koca adam sözünde durmuyor mu? ölür müyüz?” dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu