Haber

Ülkesine davette bulundu: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı örnek almalıyız

Almanya’da ırkçılık ve Müslüman düşmanlığı artıyor. Aşırı sağcı AfD’nin oyları yüzde 20 bandının üzerinde.

Neue Mitte Parisi Genel Lideri Christopher Hörstel, bu durumun endişe verici olduğunu ve Alman hükümetinin analitik siyaset yerine ötekileştirici tavrını ifade ederek TRT Haber’e konuştu.

Horstel, “Almanya’nın tüm eyaletlerinde olduğu gibi Hessen’de de yabancı vatandaşlara yönelik ırkçılığın her geçen gün arttığını görüyoruz. Saldırılar nedeniyle Müslümanlar camilerinde güvenle namaz kılamıyor. Kreşlerde istenmeyen durumlar yaşanıyor. LGBT propagandası da yapılıyor. Almanya’da. Bu da kabul edilebilir.” Durum böyle değil. Hele Türkiye söz konusu olunca menfaatler tesis edilmek isteniyor. Bu, Avrupa’nın veya Almanya’nın çıkarlarına hiç uymuyor. Bu kabul edilemez. Bu durumu düzeltmek için adımlar atacağız.”söz konusu.

“ANKARA’NIN TUTUMU BERLİN’E ÖRNEK OLMALI”

Hörstel, Alman-Türk dostluğunun köklü bir ilişki olduğunu söyledi. “Türkiye büyük güçler arasında temiz bir rota izliyor. Bu Türkiye’nin çıkarlarına tekabül ediyor, bunlar aslında Avrupa’nın çıkarları. Ankara’nın Rusya’ya karşı tutumunda Berlin, Paris veya Londra’dan daha iyi konumlandığını görüyoruz. Bunlar özellikle Biz Almanların hatırlaması gereken önemli bir şey çünkü klasik olarak Türkiye’ye yeterince ilgi duyuyoruz ve burada bir an önce gelişmemiz gerekiyor.”ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN SALDIRILARA KARŞI KARARLI BİR DURUM ALIYOR”

Alman kamu yayın kuruluşu ARD’de 14 yıl görev yapan ve uzun yıllar siyasetin içinde olan Hörstel, son dönemde Türkiye’ye yönelik saldırılarının arttığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlı duruşu sayesinde uluslararası siyasette söz sahibi olduğunu belirtti.

Horstel, “Erdoğan her türlü riski ve ekonomik saldırıyı göze alarak dimdik duruyor. Moskova ve Kiev’e açık bir dille konuşuyor. Bu iyi ve mantıklı bir politika. Şu anda başarısız bir tahıl anlaşması var. Tahıl krizini çözmeye çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır.”dedi.

bahcesaray-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu