Haber

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Merkezi, Milliyet Mimarlık Dergisi’nin Ocak sayısına kapak oldu!

Bilim ve teknolojiyi mimariye taşıyan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin fütüristik ve dinamik tasarımıyla imzasını taşıyan binası Milliyet Mimarlık Dergisi’nin yeni sayısında okuyucularıyla buluşuyor. “Mimarlığın insan davranışını şekillendirdiğine inanıyorum” diyen 3XN’in kurucusu Mimar Kim Herforth Nielsen ile keyifli bir röportajın da yer aldığı derginin Ocak sayısında, German Creek Yürüyüş Parkuru projesi detaylı bir şekilde anlatılıyor ve Arata’nın çalışmaları anlatılıyor. Geçen ay kaybettiğimiz Isozaki, dünya mimarlık ortamına damgasını vurdu. .

Milliyet Mimarlık yeni sayısında Saffet Kaya Mimarlık imzası taşıyan, fütürist ve dinamik tasarımıyla bilim ve teknolojinin mimariye getirdiği estetiği vurgulayan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni konu alıyor. Sanat ve bilimin iç içe geçmişliğini yücelten bir bakış açısı sunan bu yapı, derginin yeni sayısının kapağında yer alıyor.

Konuşma köşesinde, Kopenhag merkezli küresel mimarlık ofisi 3XN’nin kurucusu ve kreatif direktörü Mimar Kim Herforth Nielsen okuyucularla buluşuyor. Nielsen, 2022 Dünya Mimarlık Festivali’nde, mimari pratiği şekillendiren ideolojisi ve yaklaşımlarıyla, binaların insan davranışını dönüştürme gücüne olan inancını, dünyanın en yeterli binası olan ‘Quay Quarter Tower’ başta olmak üzere farklı projelerle açıklıyor. yıl.

Manzara sayfasında; Tamirciler Kulübü’nün Akkök Holding iş birliği ve Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle “diyalog” teması kapsamında kent mobilyası tasarımları ve basketbol sahası döşemelerinin onarıldığı Alman Deresi Yürüyüş Parkuru projesi işleniyor.

WERK Arkitekter ve Snøhetta’nın Danimarka’daki Esbjerg Port Maritime Community Center yapısı ve MVRDV’nin Çin’in Wuhan şehrinde inşa edeceği yeni merkez kütüphane yarışmasında kazanan projeler Dünyadan bölümünde inceleniyor.

2022’nin son günlerinde aramızdan ayrılan Pritzker Ödüllü mimar, şehir plancısı ve akademisyen Arata Isozaki’nin küresel mimarlık ortamına damgasını vuran eserleri bu ayki Retrospektif köşe yazımızda, yarışmaların yanı sıra ele alınırken, mimari ortamdaki olaylar ve değerli gelişmelerin yanı sıra Suha Özkan’ın Gökyüzündeki Şehir Rüyası: Tokyo. “Üsküdar’dan Üsküdar’a” başlıklı yazısı gündem sayfasında okurlarla buluşuyor.

Milliyet Mimari, 29 Ocak Pazar günü Milliyet Gazetesi üzerinden bayilerden ücretsiz olarak alınabilecek. Ayrıca Getir, Trendyol, Turkcell Dergilik ve dijital platformlardan da ulaşılabilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu