Haber

Vaha Seçer ‘Kent Katılım Toplantıları’ Kapsamında Mersin’deki Kadın Örgütleriyle Buluştu

MersinBüyükşehir Belediye Başkanı Vaha Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kent’e Bir Sözümüz Var’ sloganıyla düzenlediği ‘Kent Katılım Toplantıları’nın 6’ncı serisinin 4’üncü toplantısını bu kez düzenledi. MersinKadın kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kongre ve Sergi Merkezi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen toplantıda Lider Seçer’e, Genel Sekreter Olcay Tok ve Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu eşlik etti.

Seçer: “ÖNEMLİ KARAR AŞAMALARINDA STK’LARLA BİR ARAYA GELİYORUZ”

Toplantının açılışında konuşan Başkan Vaha Seçer, STK’larla 5 yıldır düzenli olarak bir araya geldiklerini ve önümüzdeki dönemde de görüşmeye devam edeceklerini vurguladı. Kadın STK’larıyla birçok farklı toplantıda sık sık bir araya geldiklerini belirten Seçer, “Bu toplantılardan faydalanıyoruz. 5 yıllık misyonumuz boyunca birçok STK ile görüştük. İlgili STK ile farklı toplantılarda, olağanüstü şartlarda bir araya geliyoruz. Kent, “Ülkemiz için önemli karar alma aşamalarında STK’larla da bir araya geldik. Onlarla birlikte birçok karar aldık” dedi.

MESLEK OLMAYAN KADINLAR BÜYÜKŞEHİR’DEKİ KURSLAR ÜZERİNDEN İSTİHDAMA KATILIYOR

Kadın kuruluşlarıyla yaptığı toplantının ardından kadınların talep ve sorularını yanıtlayan Seçer, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi. Mersin

MERCEK Mesleki Eğitim ve Öğretim Merkezleri’nde marangozluktan inşaat boyacılığına, sıva ve alçı işçiliğinden kaynakçılığa, mobilya imalat ve montajından giyim üretim teknolojilerine kadar pek çok alanda kadınlara yönelik kurslar verildiğini belirten Seçer, bu kurslarda kadınlara öncelik verdiklerinin altını çizdi. dersler. Seçer, mesleği olmayan kadınları da kurs almaya davet ederek, “‘Kursa git, mesleğini öğren, işin hazır’ diyoruz.”

“KADINI EŞİTLER ARASINDA BİR ADIM ÖNE TAŞIYORUZ”

“HER İYİ POLİTİKACI STK’LARLA İŞBİRLİĞİ YAPIR”

Seçer, önümüzdeki 5 yıl içerisinde toplantıları artırabileceklerini de dile getirerek, “Öncelikle 2020 yılında ekonomi Bu çalışmaya STK’larla başladık. Daha sonra bunu popüler hale getirdik. Meslek odalarını, sendikaları ve vatandaş derneklerini dahil ettik. Gruplar halinde giderek daha fazla toplantı yapılmaya başlandı. Gelecek yıl diğer yapıları da dahil ederek bu toplantıları genişletmek istiyoruz. İşini iyi yapan bir siyasetçi; STK’ların kıymetini biliyor. “STK’lar bizim adımıza fahri elçilerdir” dedi.

“MERSİN’DE SOSYAL KONUT ÇAĞINI BAŞLATACAĞIZ”

“Bir arkadaşımız ‘Dezavantajlı kadınlara sosyal konut desteği verilmeli’ dedi. Tüm vatandaşlarımıza sosyal konut desteği verelim.Kadınlara, yalnız yaşayan, istismara ve şiddete maruz kalan, eşini kaybeden, çocuğu olan, ekonomik sıkıntı yaşayan, çalışan ve geçimini sağlayan kadınlara pozitif ayrımcılık yapalım. çocukları için.” Yol gösterelim. Değerli birkaç projemizden biri sosyal konutlardır. Gelecekte Mersin Sosyal konut dönemini 2017’de başlatacağız. Sadece ‘yaptık, satıyoruz’ değil. Avrupa’da örnekleri var. “Bu konuda finansman konusunda da çalışıyoruz.”

Seçer KADIN ODAKLI PROJELERİ ANLATTI

Kadınlara yönelik hizmetleri anlatan Seçer, şunları söyledi: Kadın Misafirhanesi, Kadın Sağlığı ve Danışma Merkezi, Hamile Bakım Sütü, Üretici Kadın Standları, Okuma Yazma Kursları, El Bebek Gül Bebek Takviyeleri, Tarsus Gençlik Kampı gezileri, Aktivite ve Sanat Merkezi, Silifke Gazi Çiftliği, Toplumsal cinsiyet Büyükşehir Belediyesi’nin eşitlik çalışmaları, Kadın ve Çocuk Çalıştayları gibi kadın odaklı hizmetleri hakkında katılımcıların bilgilendirilmesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal politikaları kadın odaklıdır. “Belediyemiz sosyal politikalar konusunda yürüttüğü projelerle örnek belediyelerden biridir” dedi.

‘Gelin Köyümüze Destek Olalım’ projesinden bahseden Seçer, projede özellikle kadınlara odaklandıklarını belirterek, “121’i kadın olmak üzere 240 aileye işletme kurduk. Her aileye 25’er hayvan verdik. 7 bin 500 koyundan bahsediyoruz. Bu tür projelerde hep kadınlar var. “Kadınların ekonomik hayata katılmasını istiyoruz” dedi.

“ŞEHRİM İÇİN MÜCADELE EDİYORUM”

Limanın genişletilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Seçer, “Atatürk Parkı’nda hukuki hiçbir hakkım yok. Mersin Büyükşehir Belediyesi açtı. Siz müdahale ettiniz ve infaz durduruldu. Daha sonra dava devam etti ve kazandılar. “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı polipropilen tesisleri için tekrar dava açtı, durduruldu, sonra iptal edildi” dedi.

Limanla ilgili yeni bir genişleme meselesinin bulunduğunu belirten Seçer, “Liman belediyenin yollarını kullanıp dolgu elemanını oraya taşımak istiyor. Ama biz buna izin vermedik.” Büyükşehir Belediyesi’nin liman genişletmeyle herhangi bir ilgisinin olmadığını belirten Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak Liman Caddesi’nde yol çalışmaları yürüttüklerini belirterek, “Bu, limanın genişletilmesi ile belediye arasındaki bağlantıdır. Konuya karşı olan insanları, belediyeyi yıpratmak doğru değil, gerçek budur, asıl karşı çıkılması gereken şey buradadır.” “Tek gücün Mersin Büyükşehir Belediyesi ve onun mevcut lideri olduğunu bilmelisiniz” dedi.

Seçer konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Şehrim için mücadele ediyorum. Deprem, ekonomik kriz gibi sorunlar, siyasi operasyonlar gibi engeller yaşadım. Limanın büyümesine, genişlemesine karşıyım. Daha önce doğuda bir alan belirlenmişti, 2000 m2’lik bir alan. 60 dönüm imar edildi ama iptal ettiler, 190 dönümdü. Bakanlıktan planı değiştirdiler. 15 yılda kanunlar çok değişti. Bunu engelleyemedim.”

Önümüzdeki dönemde Mezitli’de gerçekleştirecekleri projeler arasında yer alan ‘Çocuk Kampüsü’ projesi hakkında da konuşan Seçer, “Yaşar Doğu Caddesi üzerinde 3 bin 163 metrekarelik alanda 900 metrekare inşaat alanı planladık. metrekare. Bilim ve aktivite atölyeleri, tiyatro, gösteri, konferans salonu, tarım “Atölye atölyeleri, Survivor parkuru, çocuk kütüphanesi olacak. Burayı çok kısa sürede inşa edeceğiz” dedi.

“İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTEYEN DERNEKLERE AÇIĞIZ”

‘Mezitli ilçesi için ne planladılar’ ‘Kasaba merkezi’ Çalışmaları hakkında bilgi veren Seçer, “Orada çok mükemmel bir Kent Meydanı ve Kültür Merkezi Kompleksi yapacağız. Orada yeterli yerimiz var, Mezitli Belediyesi’nin de yeri vardı. Onu da birleştirdiğimiz takdirde muhteşem bir proje yapacağız” dedi. Önümüzdeki dönemde oradayız.” İşbirliği konusuna da yanıt veren Seçer, “İş birliği yapmak isteyen derneklere kapımız açık, Şube Müdürlüğümüz hizmetinizdedir.” Yeni dönem için yeni bir fırın ve aşevinin müjdesini de veren Seçer, “İkinci 5 yıl için büyük bir aşevi ve büyük bir ekmek fabrikası projemiz var.”

“GERÇEKTEN ÜCRETLİ İŞ YAPTIK”

Katılımcı Her zaman istiyoruz. Peki bizden ne istiyorsun?’ Soruyu yanıtlayan Seçer, “Gerçekten değerli işler ve emekler verdik. Mersin halkından 5 yıl daha vize istedik. Emeğe, doğruya, dürüstlüğe saygı duyan, gönüllü çalışanlar olarak” diye sözlerini tamamladı. İnsanlığa hizmet edin, desteğiniz benim için çok değerli.”

KESKİN: “Karar vericilerle sivil toplumu bir araya getirmek çok değerli”

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sivil İnisiyatifi adına toplantıya katılan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı ve Avukat Başak Keskin, “Bu toplumda sorunları yaşayan, sivil alanda çaba gösteren STK’lardır. Yani Karar vericiler ile sivil toplumu bir araya getirerek güç birliğini sağlamak neden bu kadar değerli?” “Bu nedenle Sayın Vahap’ın bu konulara önem verdiğini biliyoruz ve toplantıların çok değerli olduğunu düşünüyoruz.”

Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik yürüttüğü çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Keskin, “Mersin’de çok uzun zamandır genel olarak görmek istediğimiz sosyal devlet yaklaşımının yerelde uygulanabilir versiyonunu görüyoruz. Vahap Bey başkandı, bu çalışma özellikle sivil toplum işbirliğiyle yürütüldü.” “Çok daha fazla hale geldi. Kadınların sosyal hayata ve iş hayatına daha fazla dahil olabilmesi, özellikle dezavantajlı bölgelerdeki kadınların bu haklara erişebilmesi için özverili çabalar sarf ettiğini biliyorum” dedi.

Türk Kadınlar Birliği adına katılan Figen Türkoğlu Kutluay, Seçer’in çalışmalarını takdir ettiklerini belirterek, “Kadınlarla ilgili tüm sorunlarımızın çözümü için büyük çaba sarf ettiğini gördük.” Kutluay, bu tür toplantıların kadınların talep ve önerilerini dile getirebilmeleri için çok uygun bir alan olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

GÜNAY: “VAHAP BEY’İN DESTEKLERİYLE ŞEHİRDE BİRÇOK PROJEYİ ÜSTLEDİK”

Çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi’nin birleştirici bir güce sahip olduğuna dikkat çeken Günay, “Açıkçası şu ana kadar bütün STK’lar dağınık bir şekilde çalışıyorlardı. Bizi bir araya getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi oldu. Herkesin gelmesi çok daha değerli. hep birlikte istişarede bulunup çözüm üretiyoruz. Bu anlamda biz de başkanımıza destek veriyoruz.” “Aslında bunu yadırgamamak lazım. Kadın ve kadın hakları adına ne talep ettiysek hep destek verdi. Bu anlamda çok mutluyuz” dedi.

Toplantıda katılımcılara Pirömerli Nergis üreticilerinin ürettiği nergisler de dağıtıldı.

Toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu