Ekonomi

BIST 30 endeks VİOP sözleşmesi yatay hareketle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) BIST 30 Ağustos ayı endeksine dayalı sözleşme güne 8.199,25 puandan yatay bir seyirle başladı.

Açılış seansında Ağustos vadeli kontrat bir önceki seans kapanışına paralel olarak 8.199,25’ten işlem gördü.

Dün satış seyri izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 0,9 altında 8.199,25 puandan kapattı. Endeks kontratı akşam seansında yatay seyretti.

ABD’de bankacılık sektörüne ilişkin endişeler ve Çin ekonomisindeki deflasyon ile küresel piyasalar negatif seyrediyor.

Para politikasına ilişkin belirsizlikler ve resesyon ihtimalinin yeniden canlanması yatırımcıların risk iştahını olumsuz etkiliyor.

Çin’de Temmuz ayında Üretici Fiyat Endeksi yüzde 0,3, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ise yüzde 4,4 geriledi. Açıklanan bilgiler, hem ÜFE’nin hem de TÜFE’nin 2020’den bu yana ilk kez aynı anda düştüğünü ortaya koydu.

Analistler, Çin’de açıklanan verilerle birlikte hem küresel talepteki gerilemenin hem de ülkede devam eden deflasyonist sürecin ülke ekonomik aktivitesine ilişkin endişeleri artırdığını belirtti.

Analistler, bugün yurt içi ve yurt dışı veri takviminin sakin olduğuna dikkat çekerek, endeks kontratında 8.100 ve 8.000 seviyelerinin takviye, 8.300 ve 8.400 puanların ise direnç konumunda olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu