Ekonomi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapıldı

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında “Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri (YTAK), Kurumların Dış Finansman Kullanım Kapasitesi, Yastık Altındaki Altının Ekonomiye Kazandırılması” ana gündemleriyle gerçekleştirilen EKK toplantısı tamamlandı. .

EKK toplantısı sonrasında yapılan açıklama şöyle:

“Bugün, yılın beşinci Ekonomik Uyum Konseyi (EKC) toplantısını gerçekleştirirken, ekonomimizin temellerini güçlendirerek ve dünya ekonomisindeki yerini güçlendirerek elde ettiğimiz Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuruluşunda ve yaşatılmasında eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

“Türkiye Yüzyılı”nı hep birlikte inşa edebilmemiz ve geleceğe umutla bakabilmemiz için gençlerimize ve çocuklarımıza Cumhuriyetin değerini, büyük Türk milletinin mensubu olmanın şeref ve değerini en iyi şekilde anlatmalıyız. hoş bir yol mümkün. Amacımız Türk Yüzyılında ülkemizi her alanda daha ileriye taşımak, gelişmiş ülkeler arasında yer almaktır.

Bu anlayışla, tüm kurumlarımızla iş birliği yaparak hazırladığımız, 5 yıllık yol haritamızı belirleyen ve 2053 vizyonumuzu içeren 12. Kalkınma Planı, geçtiğimiz günlerde Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilerek Genel Kurul’da görüşülüyor. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeyiz. Önümüzdeki dönemde para ve maliye politikalarını aktif kullanarak enflasyonla mücadelemizi sürdüreceğiz. Yine bu dönemde yeşil ve dijital dönüşüm ekseninde rekabet gücünü ve verimliliği artırarak katma değeri yüksek bir üretim yapısı sağlamayı, ihracata dayalı nitelikli ve sürdürülebilir büyüme ile vatandaşlarımızın toplumsal refahını artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca depremin yaralarını sararken, ülkemizi başta deprem olmak üzere tüm risklere karşı daha dayanıklı hale getirmeyi planlıyoruz.

Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz EKK toplantısında ele alınan konular aşağıda özetlenmiştir:

  • Katma değeri yüksek ihracat potansiyelimizi artıracak ve mevcut süreçlerin istikrarında sürdürülebilir iyileşmeyi sağlayacak yatırımlara yönelik TCMB Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi’nin (YTAK) genel çerçevesi Kurul tarafından değerlendirilerek uygulama detayları TCMB ile paylaşılacaktır. ilgili kurumlarca açıklığa kavuşturulduktan sonra kamuoyuna duyurulur. YTAK Programının TCMB’nin hedefleri ile uyumlu bir çerçevede tasarlanmasına karar verildi.
  • Uluslararası kuruluşlardan sağlanan krediler şeklindeki dış finansman kaynaklarına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. “Taahhüt sonrasında bu kaynakların daha aktif kullanılması için yapılabilecek çalışmalar görüşüldü.”

Forex Haber Merkezi

malazgirtajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu