Haber

Galatasaray-Kayserispor maçı sonrası

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, SporToto Harikalar Ligi’nde Yukatel Kayserispor’u 6-0 mağlup ettikleri maçta istedikleri gayreti sahaya yansıttıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Buruk, maça iyi başladıklarını anlatarak, “Hem savunmayı hem de hücumu çok doğru yaptık. Hareketlerimiz çok iyiydi, yerindeydiler. Goller attık.İlk yarıyı 4-0 önde tamamladık.”Topun bizde olduğu bir maçtı ve 10 oyuncu kala yine pozisyon arıyorduk. Aslında rakip 11 oyuncuyken daha net pozisyonlar buluyorduk. Rakip 10 oyuncu kaldıktan sonra daha çok savunma yapmayı tercih etti. Ligin en iyi takımlarından biri. Maç boyunca oyun istediğimiz gibiydi.” dedi.

Sarı-kırmızılı taraftarlara desteklerinden dolayı teşekkür eden Okan Buruk, “Şampiyonluk yürüyüşümüzde bize inanılmaz destek veriyorlar. Onlarla birlikte sahada bu atmosferi net bir şekilde oluşturuyoruz. Oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. Oynadılar. maçın başından sonuna kadar aynı ciddiyetle. Ciddi, istekli. Disiplinli bir oyun ortaya koyduk. Bunu Salı günü tekrar yansıtmak istiyoruz. Moral açısından bizim için önemli bir galibiyet aldık.” sözlerini kullandı.

Maçı gol yemeden tamamlamanın kendileri için değerli olduğunu ifade eden Buruk, bu sezon hem savunmada hem de hücumda yeterli olduklarını belirterek, “Kalecimiz burada da önemli kurtarışlar yaptı. İyi bir kalecimiz ve iyi bir savunmamız var. En yüksek formumuza ulaşıyoruz, çok daha iyi şeyler yapıyoruz. Hem hücumda. Daha çok gol atıyoruz ve rakibimize savunmada daha az şans veriyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

“Burada olmaktan çok mutlu ve gururluyum”

Sözleşmesi sorulduğunda Okan Buruk, Galatasaray’dan çok memnun olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Buraya geldiğimde hiçbir şey konuşmadım. Galatasaray benim için çok önemli, çok değerli. Burada olmak benim için büyük bir şans. Çocukluk hayallerimin takımının başındayım. Benim için büyük mutluluk. Sezon başında finansal olarak hiçbir şey konuşmadık. Hiçbir şey konuşmuyoruz. Bana hizmet etme şansı verildiği sürece burada olmaktan çok mutlu ve gururluyum.”

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Dries Mertens, Juan Mata ve Milot Rashica’nın kendileri için önemli oyuncular olduğunu belirtti.

Karşılaşmada Portekizli futbolcu Sergio Oliveira’nın da büyük emeği olduğunu anlatan Buruk, “Harika bir oyun sergiledi. Gol atamadı ama en iyi maçlarından birini oynadı. Sahada kendisini tebrik ettim. İnşallah gol atar.” buna devam et.” görüş bildirdi.

Okan Buruk, bazı oyunculara fazla süre veremediği için üzgün olduğunu ifade etti.

“Zaniolo’nun yüzde 100’ünü bulmasını istiyoruz”

Okan Buruk, orta transfer döneminde kadrolarına dahil ettikleri İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo ile ilgili bir soruyu şöyle yanıtladı:

“Zaniolo’yu ikinci forvet olarak da denedik. Defans gerisinden iyi koşabilen bir oyuncu. Gole çok yakın. Gol kokan bir oyuncu. Kafa hariç bir forvette olması gereken tüm özelliklere sahip bir oyuncu.” kontrol. Fiziksel olarak iyi. Zaniolo’nun yüzde 100’ü.” “İtibarını bulmasını istiyoruz. Çok çalışıyor ve onunla özel çalışmalar yapıyoruz. Performansına ulaştığında takım için çok önemli bir oyuncu olacak. Bugün geldikten sonra harika bir iş çıkardığını düşünüyorum.” Kendine yakışır bir gol attı.”

“Eyüpspor’un gidişinde Arda’nın dokunuşu çok önemli olacak”

Kariyerine Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor’da teknik direktör olarak başlayan Arda Turan’ın doğru bir tercih yaptığını anlatan Okan Buruk, “Doğduğum yer Eyüp. Eyüpspor’u ben de çok seviyorum. Lider Murat Özkaya da öyle. konuştuğumuz biri Eyüpspor’un gidişi Arda’nın dokunuşu çok değerli olacak Tanıdığı tanıdık oyuncular oraya çok heyecan katacağını düşünüyorum O da çok istekli Umarım bu başlangıç ​​onun için güzel olur değerli Rizespor, Sakaryaspor, Göztepe gibi gruplar çıkmak için mücadele ediyor. Arda’ya umut ediyorum. Daha iyi olacak. Mutluyum ve ümidim büyük. Arda’ya başarılar diliyorum.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu