Haber

Şile’de buzağı güzellik yarışması yapıldı

Şile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Teke Mahallesi merasında düzenlenen “2. Geleneksel Buzağı Güzellik Yarışması” renkli imajlara sahne oldu. Renkli kıyafetleriyle yarış sırasını bekleyen buzağılara çocukların ve vatandaşların ilgisi ağır oldu. 70 buzağının katıldığı yarış dişi ve erkek olarak iki kategoride düzenlendi.

2.Şile Klâsik Buzağı Hoşluk müsabakasına İlçe Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Belediye Lider Yardımcısı Sedat Soner Berksan, Vilayet Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Alper Kocatürk, İlçe Jandarma Kumandanı Üsteğmen Fahri Tiril, İlçe Tarım Müdürü Kemal Benli, kurum amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, çiftçiler, besiciler ve vatandaşlar katıldı.

Yarışma öncesi Teke Mahallesi Muhtarı Savaş Yüksel yaptığı konuşmada, “İlki pandemi öncesi gerçekleşen buzağı güzellik yarışmasının ikincisini tekrar mahallemizde yapılması bizleri çok mutlu etti” dedi.

SADECE ŞİLE’DE HAYVANCILIĞA VERİLEN DESTEK 1 MİLYON TL

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kemal Benli’de Şile’nin turizm kasabası olarak bilindiğini ancak tarım ve hayvancılığın da ilçede yaygın olduğunu vurguladı. Benli, “Şile’de yaklaşık 17 bin büyükbaş,12 bin küçükbaş hayvan var.  Şile’nin sadece deniz ve kum ile değil tarım ve hayvancılıkla da var olduğunu bu rakamlar gösteriyor. Tarım Bakanlığı olarak çiftçimizin yanındayız. Mazot, gübre, tarım aletleri ve kırsal kalkınma destekleriyle birlikte hayvan yetiştiricilerine de desteklerimiz devam ediyor. Örnek vermek gerekirse şu alanda görülen buzağılara 500 TL yıllık destek veriyoruz. Geçen yıl Şile’de bulunan buzağıları destekleme sayısı toplamda 1 milyon TL oldu” dedi.

“METROPOLÜN YANINDA ŞU HOŞLUĞU YAŞAMAK HERKESE NASİP OLMAZ”

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ise, “İstanbul metropolünün yanında olmak ve bu hoşluğu yaşamak herkese nasip olmaz. Toprağı, yeşili, pak havasıyla ve bu hoşluğunun oluşmasında yetiştiricilerimizle birlikte olmanın memnunluğunu daima birlikte yaşıyoruz. Üretmeden olmuyor. Tarımda üretimin ne kadar kıymetli olduğunu son günlerde çok daha yeterli anlıyoruz. Son günlerde yaşanılan tahıl krizi ve ülkemizin atılımlarıyla tahlil üretildiğini görüyoruz. Tarımdan hiç biz vakit elimizi kolumuzu çekmemeliyiz üretmeliyiz. Bizler de her vakit üreten, yetiştiren çiftçimizin yanında olmalıyız. Bakanlığımız başta olmak üzere tüm kurumlarımızın çiftçimize olan takviyesini görüyoruz. Gönül ister ki çok daha büyük imkanlar oluşsun ve onlara verilsin. Elbette o imkanlar da oluştuğu an onların ayaklarına serilir” halinde konuştu.

Yarışmalar sonunda birinci üçe giren ve heyet özel mükafatları altın, para ve yem mükafatları verildi. Ayrıyeten dereceye giremeyen tüm iştirakçilere bir çuval yem ikram edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu