Dünya

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na uluslararası misyon

Mehmet UZEL (ANKARA İGFA)
Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra iş dünyasının ‘barış tüccarları’ sloganıyla kurduğu Uluslararası Ticaret Odası’nın (ICC) yönetimine Cenevre’de yapılan Genel Kurul’da giren Hisarcıklıoğlu, “Ben Türk iş dünyası adına 3 yıl boyunca bu görevi yürütecek. Türk iş dünyasının talep ve sorunlarını ICC gündemine taşıyacağım.”

Cenevre’de düzenlenen ICC Dünya Konseyi’nde Yürütme Konseyi üyeliğine seçilen Rifat Hisarcıklıoğlu, 2023-2026 döneminde görev yapacak. ICC, Dünya Odalar Federasyonu, Uluslararası Tahkim Mahkemesi ve Dünya Ticaret Hukuku Enstitüsü’nü içerir. Hisarcıklıoğlu UCM yönetimine girecek ve bu kurullarda söz sahibi olacak. Merkezi sekretaryası Paris’te bulunan ICC, 100 yıllık bir kuruluştur. Dünya devlerinin üye olduğu Uluslararası Ticaret Odası, 170’den fazla ülkede 45 milyondan fazla şirketi temsil eden en büyük küresel iş organizasyonudur ve Birleşmiş Milletler’de Gözlemci Statüsü kazanmıştır.

ICC yönetimine seçilmesiyle ilgili bilgi veren TOBB Lideri Hisarcıklıoğlu, “Küresel ölçekte iş yapış şekillerinde önemli değişikliklerin olacağı yeni bir döneme girerken, küresel istişarelerde yer almak çok değerli. mekanizmalar. TOBB olarak geniş bir uluslararası ağımız var. Dünya çapında özel sektörün temsil edildiği tüm kurumların yönetiminde yer alıyoruz. ICC Yönetim Kurulu’nda Türk iş dünyası adına bu misyonu yürüteceğim. Ticaretin kurallarının belirlendiği Birleşmiş Milletler’de küresel iş dünyasını temsil eden tek kurum olan ICC’de ülkemizi ve iş dünyamızı temsil etmek bizleri gururlandırıyor. Ekonomide geleceğin yapı taşları bu tür kurumlarda tasarlanır” dedi. Hisarcıklıoğlu, 2012-2018 yılları arasında da ICC Yönetim Kurulu’nda yer aldı.

haberbeypazari.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu