Yaşam

Çınarlarla tiyatro keyfi bir başka

Büyükşehir’in “Hayattayım” Projesi 65 yaş üstü çınarları tiyatro oyunuyla buluşturdu

Vatandaşlarımızı her an hayatın içinde tutarak mutlu, sağlıklı ve huzurlu tutmayı hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 60 yaş üstü bireylerin keyifli vakit geçirmelerinin yanı sıra öz kimliklerini geliştirebilecek faaliyetler de yürütüyor. “Hayattayım” projesi ile sosyal ve kültürel anlamda.

TİYATRO OYUNU ‘SENİ TANIYACAĞIM’

Gebze Osman Hamdi Beyler Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Ben Deliyim Haberiniz Olayım’ komedi tiyatro etkinliğine; Körfez 60+ Aktif Yaşlanma Kulübü, Gebze Emekliler Derneği, Gebze Türkiye Emekliler Derneği, Gebze Huzur Konut Müdürlüğü, Körfez Barbaros Mahallesi Muhtarı vatandaşlar katıldı. 60 yaş üstü vatandaşlar için sosyal hayattan kopmadan keyifli vakit geçirebilecekleri etkinlikler düzenleyen Büyükşehir, son dönemde Ormanya gezisi, Körfez’de Ayışığı, konserler, sağlık eğitimi ve ileri yaş eğitimi.

YAŞLILIK HAYATIN DİĞER AŞAMALARINDA DOĞALDIR

Yaşlanma, bir kişinin zaman içindeki fiziksel ve zihinsel değişiklikleridir. Bu durum bireysel olmakla birlikte toplumsal değerler ve diğer etmenler toplumda yaşlıya ve yaşlılığa verilen fiyatı ve yeri belirlemektedir. İnsanların ilerlemesi, yaşlanması veya büyümesi fizyolojik bir süreçtir. Ancak yaşlılık sadece fizyolojik/biyolojik bir olay olmayıp aynı zamanda sosyal ve kültürel bir olaydır ve toplumlara göre zaman zaman farklılık göstermektedir. Yaşlanma, hayatın diğer evrelerinde olduğu gibi tüm insanlar için doğal, kaçınılmaz ve geçerli bir durumdur. Bireyin kalıtsal özelliklerine, beslenmesine, çevre koşullarına ve kültürel çabalarına göre er ya da geç, zor ya da daha az problemli hale gelir.

I AM IN LIFE PROJESİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren “Hayattayım” Projesi, 65 yaş üstü yaşlı bireylere sosyal ve kişisel gelişim destek hizmetleri sunmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bedensel ve ruhsal bütünlüğe sahip olan, öz bakım gereksinimlerini karşılayabilen bireylerdir. Vatandaşlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin https://ebelediye.kocaeli.bel.tr/SosyalHizmenler/HayatinIcinden linkinden başvuru yapabilirler.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu